De aannemer startte begin 2019 met de aanleg van de infrastructuur en deze werken vorderen goed. Ondertussen werd ook het inrichtings-, uitgifte- en beheerplan op 24 september goedgekeurd door de gemeenteraad. Met deze goedkeuring wordt ook het startsein gegeven voor een eerste selectieronde waarbij ondernemers zich kandidaat kunnen stellen om zich op dit nieuwe terrein te vestigen.

Selectie van kandidaten

Het uitgifteplan bevat de evaluatiecriteria en -procedure om kandidaten te selecteren. “Voor het gemeentebestuur is het belangrijk dat hierbij voorrang wordt gegeven aan Tervuurse KMO’s die willen uitbreiden of in zonevreemd gebied liggen”, zegt burgemeester Jan Spooren. “Wij willen maximale kansen geven aan onze lokale ondernemers, die bovendien ook een positieve bijdrage leveren aan tewerkstelling in eigen regio”, aldus nog de burgemeester. De gemeente en Interleuven zullen hierover nog gericht naar die lokale ondernemers communiceren.

Infovergaderingen

Samen met Interleuven organiseert de gemeente Tervuren op woensdag 6 november (om 19 uur in het Administratief Centrum De Zevenster) nog een infovergadering voor de omwonenden om de stand van zaken van de infrastructuurwerken en de mogelijk toekomstige invulling verder toe te lichten. De geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd (op woensdag 13 november om 19 uur in het Administratief Centrum De Zevenster) om verdere informatie te krijgen over de mogelijkheden en modaliteiten om daar een nieuw bedrijf op te richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *